Edukacija o sudjelovanju u prometu

Objavljeno : 22. lis 2019.

Edukacija o sudjelovanju u prometu

Policijska postaja Đurđevac u suradnji s HAK-om posjetila je Dječji vrtić “Maslačak”, djecu starijih odgojnih skupina.  Cilj nam je najstarije dobne skupine djece u vrtiću kroz predavanja i razgovor što bolje pripremiti za buduće aktivno sudjelovanje u prometu. Prometnu kulturu, koja je nažalost premalo zastupljena u predškolskom i školskom odgoju, nastojimo prihvatljivo i kroz zabavu prezentirati djeci te tako postaviti što bolje osnove za kasnije učenje o prometu.

Djelatnici su djeci na primjeren način predočili koje opasnosti prijete na cesti ako ne poštujemo prometna pravila, kako sigurno prelaziti cestu, kako se ponašati tijekom vožnje u automobilu, kada se djeca smiju voziti biciklom po biciklističkoj stazi te na što moraju sve paziti kako bi sigurno došli do odredišta.

Na ovaj način se pokušava već u najranijoj dobi djece utjecati na kreiranje njihovih stavova o prometu, te time osigurati odgovornije ponašanje budućih generacija – kako vozača, tako i pješaka za promet kojim smo okruženi cijeli naš život.

Skip to content