GODINA ZDRAVIH NAVIKA U DJEČJEM VRTIĆU MASLAČAK

Objavljeno : 1. ožu 2022.

GODINA ZDRAVIH NAVIKA U DJEČJEM VRTIĆU MASLAČAK

Sa početkom ožujka Dječji vrtić Maslačak kreće sa projektom, odnosno sa nizom edukativnih predavanja za roditelje djece polaznika pod nazivom  ⹂Godina zdravih navika” u Dječjem vrtiću Maslačak. Projekt je pokrenut kako bi zajedno s djecom i roditeljima osvijestili važnost brige o zdravlju od ranog djetinjstva i naučili nove načine kako djeci približiti zdrave navike.

Radi se o obliku pružanja podrške roditeljima u kojem roditelji dobivaju osnovne informacije o temama relevantnima za roditeljstvo i zdravi dječji razvoj.

Suradnja odgojno-obrazovnih radnika i roditelja djece je osnova za stvaranje optimalnih uvjeta za dobrobit djeteta. Roditelji i odgojno – obrazovni djelatnici moraju djelovati usklađeno kako bi ostvarili zajednički cilj.

Kroz ponuđena edukativna predavanja  roditelje ćemo osvijestiti o zdravstvene zaštiti i sigurnosti djeteta, pravilnoj i zdravoj prehrani, važnosti prevencije karijesa i o važnosti tjelesne aktivnosti djece. Također, kroz neke edukacije ćemo se osvrnuti i na važnost mentalnog zdravlja djece te na važnost ⹂zdrave” upotrebe ekrana.

Prvo u nizu edukativnih predavanja održat će se 7. ožujka sa temom zadovoljavanja primarnih potreba djece i najčešćih dječjih bolesti. Predavanje će održati medicinske sestre Dječjeg vrtića Maslačak.

Predbilježbe roditelja vršit će se putem oglasnih ploča jasličkih i vrtićki skupina. Predavanja je moguće polaziti zasebno, ovisno o individualnim interesima.

Sva predavanja bit će održana u skladu sa epidemiološkim uvjetima.

 

Skip to content