GRAD ĐURĐEVAC USPJEŠNO OSIGURAO 1,3 MIL. EURA IZ EU FONDOVA ZA DOGRADNJU VRTIĆA

Objavljeno : 16. ožu 2023.

GRAD ĐURĐEVAC USPJEŠNO OSIGURAO 1,3 MIL. EURA IZ EU FONDOVA ZA DOGRADNJU VRTIĆA

Gradonačelnik Hrvoje Janči ovaj je tjedan potpisao ugovor za dodjelu EU sredstava za projekt dogradnje Dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac.

-Još smo jedan korak bliže realizaciji projekta. To je zasigurno lijepa vijest koja će razveseliti brojne roditelje naših sadašnjih, ali i budućih vrtićaraca – rekao je  gradonačelnik Hrvoje Janči.

Grad Đurđevac će u najkraćem mogućem roku raspisati javnu nabavu za izvođače radova, a ubrzo nakon toga će krenuti i prvi radovi. Projektom će se izgraditi potpuno nova zgrada uz postojeću vrtićku, a u koju će biti smješteni predškolci. Tako će im bezbolnije proći razdoblje prelaska iz vrtića u školske klupe.

Izgradit će se prostorije za 8 vrtićkih skupina s pripadajućim garderobama, sanitarijama i natkrivenim terasama, priručnom kuhinjom i blagovaonicom.

– U naš vrtić svake se godine upisuje sve više djece koja polaze jaslice tako da je već za iduću pedagošku godinu najavljeno povećanje broja upisane djece. Dogradnjom vrtića i dalje ćemo biti vrtić koja nema listu čekanja, te ćemo koliko god bude potrebno i u budućnosti uvijek osiguravati prostor u vrtiću za svu djecu s područja našega grada. Projektom je osim ovih 8 vrtićkih skupina planirana i mogućnost dodatne nadogradnje ukoliko se ukaže potreba za novim prostorima u budućnosti. Kao i do sada cijena vrtića će ostati ista- rekao je gradonačelnik.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 1,7 mil. eura, dok je iz EU fondova uspješno osigurano sufinanciranje projekta s 1,3 mil eura.

 

Naziv projekta: Dogradnja i opremanje Dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac, NPOO.C3.1.R1-I1.01.0116

Naziv korisnika: Grad Đurđevac

Partner: Općina Novo Virje

Ukupna vrijednost projekta: 1.299.621,74 eura / 9.792.000,00 kuna

EU sufinanciranje projekta: 1.299.621,74 eura / 9.792.000,00 kuna

Razdoblje provedbe projekta:

13.03.2023. – 13.03.2026.

“Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.”

Skip to content