Gradonačelnik razveselio vrtićarce sa šarenim četkicama

Objavljeno : 17. ruj 2019.

Gradonačelnik razveselio vrtićarce sa šarenim četkicama

Naše vrtićarce je posjetio gradonačelnik Hrvoje Janči kojemu su mališani objasnili da se zubi peru dva puta na dan, ujutro i navečer te da se zubi peru 3 minute. Dovoljno je samo malo paste za zube veličine graška da se kvalitetno operu zubi, a kako bi ih iznenadio i razveselio donio im je šarene četkice za zube na poklon.

Djeca su s oduševljenjem birala koji oblik i koju boju četkice žele, a nakon ručka spremno su prezentirali gradonačelniku kako se peru zubići. Nakon pranja zubića četkice su brižno pospremili u svoje ormariće, kako to oni kažu na spavanje do jutra kada će ih ponovo upotrijebiti nakon sutrašnjeg doručka.

Lijep i zdrav osmjeh najljepše je vidjeti na dječjem licu, a preduvjet tome su lijepi i zdravi zubi. Vrlo je bitno da roditelji postanu svijesni činjenice da brojne prikupljene statistike u Hrvatskoj pokazuju da naša djeca prednjače po broju pokvarenih zubi. Kako bi se to promijenilo u našem gradu, Grad Đurđevac u suradnji s Dječjim vrtićem “Maslačkom” i Osnovnom školom Đurđevac od početka  školske godine krenuo je edukacijama i brojnim kreativnim aktivnostima kako bi se djeci i roditeljima ukazalo na važnost higijene usta i zubi od najranije dobi. Ovo je samo nastavak naših aktivnosti u postizanju našeg cilja – grada s najljepšim dječjim osmijehom, a danas smo krenuli od najmlađih- naglasio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Djeca će kroz brojne organizirane aktivnosti i radionice tijekom tjedna učiti o pravilnoj brizi i o zdravlju zubića, bolestima zuba i kako pravilno prati zube. Ovom prilikom vrtićarci poručuju svima da peru zube da slučajno u naš grad ne zalutaju najpoznatiji karjesi – Gric i Grec. Na kraju pedagoške godine svi će dobiti i diplomu, što su se hrabro i odvažno usprotivili svim karijesima.

 

Skip to content