Gradonačelnik razveselio vrtićarce sa šarenim četkicama i jabukama

Objavljeno : 8. ruj 2021.

Gradonačelnik razveselio vrtićarce sa šarenim četkicama i jabukama

Naše vrtićarce u vrtiću i one koji se nalaze u prostorima Osnovne škole posjetio je gradonačelnika Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća gosp. Željko Lacković u pratnji ravnateljice vrtića Marije Čupen Tomica koji su mališanima objasnili da se zubi peru dva puta na dan, 3 minute, ujutro i navečer. Dovoljno je samo malo paste za zube veličine graška da se pravilno operu zubići, a kako bi ih iznenadio i razveselio donio im je jabuke i šarene četkice za zube na poklon.

Djeca su s oduševljenjem birala koju boju četkice žele, te objasnili gradonačelniku kako oni peru zubiće kod kuća. Nakon pranja zubića četkice se brižno pospremaju, kako to oni kažu na spavanje do jutra kada će ih ponovno upotrijebiti prije dolaska u vrtić.

– Grad Đurđevac u suradnji s Dječjim vrtićem Maslačkom i Osnovnom školom Đurđevac svake godine na početku školske godine krenuo je s  edukacijama i kreativnim aktivnostima kako bi se djeci i roditeljima ukazalo na važnost higijene usta i zubi od najranije dobi. Ovo je samo nastavak naših aktivnosti u postizanju našeg cilja – grada s najljepšim dječjim osmijehom, a danas smo krenuli od najmlađih – istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči.

 

Skip to content