Gradonačelnik razveselio vrtićarce sa šarenim četkicama i jabukama

Objavljeno : 14. lis 2020.

Gradonačelnik razveselio vrtićarce sa šarenim četkicama i jabukama

Naše vrtićarce  je posjetio gradonačelnik Hrvoje Janči kojemu su mališani objasnili da se zubi peru dva puta na dan, ujutro i navečer te da se zubi peru 3 minute. Dovoljno je samo malo paste za zube veličine graška da se kvalitetno operu zubi, a kako bi ih iznenadio i razveselio donio im je jabuke i šarene četkice za zube na poklon.

Djeca su s oduševljenjem birala koji oblik i koju boju četkice žele, a nakon užine na livadi pored vrtića spremno su objašnjavali gradonačelniku kako oni peru zubiće kod kuće. Nakon pranja zubića četkice se brižno pospremaju, kako to oni kažu na spavanje do jutra kada će ih ponovo upotrijebiti prije dolaska u vrtić.

-Lijep i zdrav osmjeh najljepše je vidjeti na dječjem licu, a preduvjet tome su lijepi i zdravi zubi. Vrlo je bitno da roditelji postanu svjesni činjenice da brojne prikupljene statistike u Hrvatskoj pokazuju da naša djeca prednjače po broju pokvarenih zubi. Kako bi se to promijenilo u našem gradu, Grad Đurđevac u suradnji s Dječjim vrtićem Maslačkom i Osnovnom školom Đurđevac svake godine na početku školske godine organizira edukacije i brojne kreativne aktivnosti kako bi se djeci i roditeljima ukazalo na važnost higijene usta i zubi od najranije dobi. Ovo je samo nastavak naših aktivnosti u postizanju našeg cilja – grada s najljepšim dječjim osmijehom, a danas smo krenuli od najmlađih- naglasio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Ovom prilikom vrtićarci poručuju svima da peru zube da slučajno u naš grad ne zalutaju najpoznatiji karjesi- Gric i Grec.

 

Skip to content