GRADONAČELNIK RAZVESELIO VRTIĆARCE SA ŠARENIM ČETKICAMA

Objavljeno : 24. lis 2018.

GRADONAČELNIK RAZVESELIO VRTIĆARCE SA ŠARENIM ČETKICAMA

U Dječjem vrtiću Maslačak prošli tjedan je posvećen zdravlju i brigi o zubima. Tako su djeca kroz brojne organizirane aktivnosti i radionice tijekom tjedna učiti o pravilnoj brizi  o zdravlju zubića, bolestima zuba i kako pravilno prati zube.

Naše vrtićarce je posjetila i doktorica dentalne medicine Jelena Perica Pavešić te im je na zanimljiv i pristupačan način objasnila ulogu i doprinos stomatologa u očuvanju zdravlja zubi, naglasila je važnost higijene usta i zubi  te što je to karijes i kako ga spriječiti. Uz pomoć makete pokazala im je kako se pravilno četkaju zubi.

Danas je naše vrtićarce posjetio gradonačelnik Hrvoje Janči kojemu su mališani objasnili da se zubi peru dva puta na dan, ujutro i navečer te da se zubi peru 3 minute. Dovoljno je samo malo paste za zube veličine graška da se kvalitetno operu zubi, a kako bi ih iznenadio i razveselio donio im je šarene četkice za zube na poklon.

Djeca su s oduševljenjem birala koji oblik i koju boju četkice žele, a nakon ručka spremno su prezentirali gradonačelniku kako se peru zubići.

Ovom prilikom vrtićarci poručuju svima da peru zube da slučajno u naš grad ne zalutaju najpoznatiji karijes – Gric i Grec. Na kraju pedagoške godine svi će dobiti i diplomu, što su se hrabro i odvažno usprotivili svim karijesima.

Skip to content