I JA ĆU BITI OLIMPIJAC

Objavljeno : 30. svi 2019.

I JA ĆU BITI OLIMPIJAC

Olimpijski festival dječjih vrtića ove godine je doživio svoje 18. izdanje. Kao i prethodnih godina, cijeli svibanj će proteći u znaku sportskih natjecanja djece predškolske dobi.

Hrvatski olimpijski odbor pokrenuo je ovu manifestaciju 2002. godine s ciljem promicanja olimpizma, te odgajanja djece putem sporta. Ono što se Festivalom kroz igru i druženje želi približiti djeci, jesu etički principi na kojima počiva sport te radost koja proizlazi iz rezultata postignutog vlastitim naporima. Promicanje olimpijskih vrijednosti – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo – najvažniji je element natjecanja Festivala, puno važniji od pobjede.

Najmlađi uče poštivati pravila igre, druge natjecatelje i službene osobe, stječu prijateljstva i samopouzdanje te razvijaju trpeljivost, kao i duh fair playa i nenasilja.

18. Olimpijski festival dječjih vrtića realiziran je, kao i svake godine, zahvaljujući predanom trudu županijskih i gradskih sportskih zajednica, koje su organizirale natjecanja u 43 hrvatska grada.

U Đurđevcu se Olimpijski festival održao 25. svibnja u sportskoj dvorani Strukovne škole Đurđevac. Na festivalu je sudjelovalo oko 240-ero djece i voditelja, a natjecala su se djeca iz dječjih vrtića Pčelice iz Molvi, Bubamara iz Kalinovca, Zrno iz Virja, Košutica iz Ferdinandovca, Bregunica iz Novog Virja, , te djeca iz dječjeg vrtića Maslačak iz Đurđevca.

Djeca su igrala mali nogomet, trčala na 50 metara, natjecala se u štafeti 4×25 metara, bacala lopticu i skakala u dalj, a najvatrenija publika koja ih je bodrila bili su roditelji, te bake i djedovi.                                                                       Dječji vrtić “Maslačak” Đurđevac osvojio je najviše zlatnih medalja i osvojio naslov Ukupnog pobjednika natjecanja. Velika zahvala treneru Marku D. i odgojiteljici Ani P. na pomoći oko priprema za Olimpijadu, te odgojiteljicama starijih odgojnih skupina i koordinatorici Ani J.

 

 

Skip to content