ICT AND OUTDOOR TEACHING & LEARNING

Objavljeno : 6. tra 2023.

ICT AND OUTDOOR TEACHING & LEARNING

U periodu od 06. – 11. 03.2023. odgojiteljica Tihana Švetak sudjelovala je na stručnom usavršavanju u Francuskoj – Nice, putem Erasmus K1 projekta u trajanju od trideset sati.

Stručni skup započeo je prema planu i program, te je na njemu sudjelovalo još pet učitelja iz drugih zemalja. Iz Valencie – Španjolska sudjelovalo je  dvoje školskih djelatnika (physical education) koji su predstavili uz video svoju zemlju, grad i školu u kojoj rade. Iz Češke – Zlin predstavio se prof. engleskog jezika koji predaje predmet učenicima srednjih škola. Iz Bugarske – Sandovsko predstavile su se dvije učiteljice koje predaju matematiku te kemiju i fiziku u višim razredima osnovne škole. Nakon izlaganja predavač Didier Kwo predstavio je plan rada u narednim danima te teme s kojim ćemo se susresti tokom usavršavanja.

Kroz cjelodnevni terenski rad imali smo priliku upoznati znamenitosti Nice i njene okolice te isprobati aplikacije koje su rađene za “outdoor learning” s djecom i odraslima a u čijem stvaranju je sudjelovao i sam predavač Didier Kwo. Posjetili smo park “Vinagrier” i park “Vaugrenier” u okolici Nice uz korištenje aplikacije “Les explorateurs des parcs”. U parku smo imali priliku isprobati i aplikaciju “PlantNet” koja nudi točne informacije o biljci koju poslikamo i učitamo na aplikaciju čime automatski možemo saznati specifičnosti biljke, gdje obitava te što joj je potrebno za rast.

Cilj edukacije bio je upoznavanje s novim tehnologijama i aplikacijama koje pomažu u radu s djecom i u pripremi odgojitelja i učitelja za rad s djecom. Kroz edukaciju osvještena je važnost „ispravnog“ korištenja tehnologije te novi načini u radu s djecom koji će im približiti tehnologiju na koristan način, a da to nisu samo igrice ili animirani sadržaji.

Edukacija je završena svečanom podjelom certifikata i ugodnim druženjem uz specijalitete svake zemlje sudionika.

 

Skip to content