Mala Picokijada kod Predsjednika!

Objavljeno : 29. svi 2013.

Djeca starije odgojne skupine I i njihove odgojiteljice Katarina Ružman i Marina Kiš uprizorili su scenski prikaz Legende o picokima.

Svoju prvu izvedbu imali su 2011. godine u vrijeme prave Legende o Picokima. Ove godine dobili smo veliku čast da posjetimo Ured Predsjednika Republike dr. Ivu Josipovića i izvedemo našu viziju napada te ga pozovemo da nam bude dragi gost u našem gradu  za vrijeme ovogodišnje Picokijade od 28.06. do 30.06.2013. godine.

Za tu prigodu spremaju se nove kulise starog grada, izrađuju se mačevi, sablje, razni alati, a drveni konjići su spremni za jahanje. U izradu kulisa uključili  su se i naši slikari Drago Bešenić i Zdravko Šabarić, a pod njihovim mentorstvom naša odgojiteljica i slikarica Renata Kovačić slika.

Sve ove pripreme odvijaju se uz svakodnevno praćenje  tijeka aktivnosti od strane djece. Kroz ovakav rad već od vrtića želimo promicati naš kraj, kulturu iz koje dolazimo i učiti djecu vrijednostima našeg podneblja i okruženja, te s ponosom nositi ime “Picoka”.

 

Skip to content