“Maslačak za sve”

Objavljeno : 2. ruj 2018.

“Maslačak za sve”

U suradnji s Gradom Đurđevcom, ove godine je prijavljen projekt  za unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja pod nazivom „Maslačak za sve“ kojim će se osigurati poslijepodnevni rad vrtića za jednu mješovitu grupu od 20 djece.

Potreba za poslijepodnevnim radom vrtića rezultat je trendova suvremenog obiteljskog života, te će novo radno vrijeme dobro doći obiteljima gdje oba roditelja rade i nemaju mogućnosti koristiti baka servis.

Projektom će se unaprijediti i pet postojećih kratkih programa, a to su engleski, zbor, sportsko-ritmička, etno-tradicijska i vjerska grupa, te se planira uvesti šest novih programa: njemački, likovna, informatička, eko, rad s darovitom djecom i program potpore roditeljima. Uz to projektom će se educirati i usavršiti kapaciteti odgojitelja te stručnih suradnika vrtića kroz niz edukacija namijenjenih odgojiteljima i stručnim suradnicima dok će se za svaki novi program educirati po dvije odgojiteljice.

Budući da Dječji vrtić Maslačak raspolaže dostatnim prostorom za provedbu aktivnosti koje obuhvaćaju cijelo potkrovlje, ovim projektom planira ga se i dodatno opremiti sukladno potrebama pojedinog programa. Ovaj projekt omogućit će i zaposlenje novih 10 osoba u vrtiću, a obuhvatit će vremensko razdoblje od 30 mjeseci.

U srijedu smo dobili potvrdu da je projekt odobren, dobio je najviše bodova od svih prijavljenih projekata, te će potpisivanje ugovora za njegovo provođenje biti 4.rujna 2018.godine u Splitu.

Još jednom zahvaljujemo se svima koji su radili na projektu i svojim radom i iskustvom omogućili da „Maslačak za sve“ zaživi u našem vrtiću i učini predškolski odgoj i obrazovanje dostupno svima.

DJEČJI VRTIĆ „Maslačak“

 

Skip to content