Međunarodna izložba u našem vrtiću

Objavljeno : 19. pro 2012.

Božić u Maslačku, izložba koja se već tradicionalno organizira održana je jučer u našem vrtiću. Bilo je to jubilarnih 10 godina izlaganja slika naših domaćih autora. Gosti su bili počašćeni izložbom dragog i renomiranog umjetnika Drage Bešenića koji je već nekoliko puta izlagao u prostoru vrtića. Drago Bešenić ujedno je i donator mnogih slika koje ukrašavaju naš prostor i ujedno omogućuju djeci da vide i susretnu umjetnost te se razvijaju u skladu s njom. Estetski odgoj je dio kome ovaj vrtić pridaje osobitu pozornost nadajući se da će dijete okruženo lijepim predmetima, upućivano blagom riječju i primjerenim postupkom izrasti u duševna čovjeka, obdarena empatijom i entuzijazmom, te sa sklonošću za kreativni život.

Ovog puta bila je to Međunarodna izložba galerije Bešenić, na kojoj je autor izložbe izložio slike i skulpture iz svoje vlastite kolekcije koju je sakupio putujući i družeći se s mnogim umjetnicima s prostora bivše Jugoslavije. Sve izložene slike Dragi su darovali slikari kao uspomenu te je on, do sad skriveno blago, odlučio podijeliti s nama.

Na početku izložbe sa nekoliko uvodnih riječi goste je pozdravila ravnateljica Gabrijela Golub zaželeči svima sretan Božić, lakšu i ljepšu nadolazeću godinu te je dala riječ našem poznatom umjetniku Zdravku Šabariću koji je dao kritički osvrt na ovu izložbu. Otvorenje izložbe pozdravile su i dvije dame, dogradonačelnica Marijana Markešić, te predsjednica Skupštine Koprivničko-križevačke županije Milica Fuček.

Glazbeni gosti bili su Bemian-duet koji je predivnim zvucima i ovog puta izložbi dao posebnu čar. Na veselje svih gostiju, a posebno roditelja, nastupao je i zbor našeg vrtića sa svojom voditeljicom odgojiteljicom Marijom Vinković.

Bilo je to lijpo druženje i kulturno uzdisanje kojim su se počastili svi suradnici, roditelji, djelatnici i simpatizeri vrtića. Vidimo se i druge godine.

Skip to content