Međunarodni natječaj dječjih crteža „DJECA SU PRIJATELJI NA PLANETI“

Objavljeno : 18. kol 2020.

Međunarodni natječaj dječjih crteža „DJECA SU PRIJATELJI NA PLANETI“

 

Na poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske djeca polaznici likovne radionice izradila su slike i crteže na temu „Sačuvajmo planet“. Ministarstvo znanosti i obrazovanja likovne radove djece poslalo je na VII Međunarodni natječaj dječjih crteža „DJECA SU PRIJATELJI NA PLANETI“ Nacionalnog centra za umjetničko stvaralaštvo djece i mladih Ministarstva obrazovanja Republike Bjelorusije.

Ovaj međunarodni projekt predstavlja umjetnički događaj velikih razmjera, što djeci iz cijelog svijeta pruža izvrsnu priliku za prezentaciju svoje kreativnosti i vještina. Ideja ovogodišnjeg natječaja bila je pomoću umjetničkih slika prenijeti probleme koje stvaraju klimatske promjene, kao i pokazati što se sve može učiniti za zaštitu prirode.

Otvorenje izložbe bilo je 1.lipnja 2020. u Nacionalnom muzeju Republike Bjelorusije. Natjecanje je okupilo više od 4500 talentiranih mladih iz 27 zemalja svijeta. Na You toube kanalu Nacionalnog centra moguće je vidjeti internetski obilazak izložbe. Djeca čiji su radovi bili na izložbi dobila su certifikate o sudjelovanju.

 

Odgojiteljica Renata Kovačić

Skip to content