MY PROJECT – Integracija zdravih projekata

Objavljeno : 12. tra 2017.

MY PROJECT – Integracija zdravih projekata

U Dječjem vrtiću “Maslačak” Đurđevac u ponedjeljak 10.04.2017. održana je radionica za odgojitelje MY PROJECT – “Integracija zdravih projekata” predavačice Sanele Gnjatović iz Zagreba.

Odgojiteljice vrtića “Maslačak”, ali i gošće-odgojiteljice  vrtića iz Virovitice i Koprivnice učile su kako je projektna metoda u ranom predškolskom odgoju i obrazovanju izvrsna strategija produbljivanja i proširivanja dječjeg interesa, pozitivnog utjecanja na njihove društvene odnose, ali i kao jedna od najboljih metoda cjelovitom pristupu djetetovom razvoju.
Odgojitelj svojim kompetencijama u odgoju, ali i kao poznavatelj dječjih interesa i potreba predstavlja iznimno poželjnog stvaratelja projekata tijekom kojih će djeci otvoriti prozor u svijet znanja i istraživanja.
Cilj radionice bio je proučiti značenje i primjenjivost projekta u programu ranog učenja engleskog jezika te na temelju teorije o projektu i razgovora, iznošenja iskustava i stavova spram projekta aktualizirati procese projekata u dječjim vrtićima te naglasiti njihovu ulogu u odgojno – obrazovnom radu. Uz kratak teoretski dio o planiranju, provođenju, praćenju i evaluaciji projekta slijedila je prezentacija već postojećih projekata te ideje kako te postojeće projekte integrirati u plan i program rada te obogatiti sadržajima na engleskom jeziku.

Skip to content