Najbolji školski ekoprojekti – Dječji vrtić ”Maslačak” iz Đurđevca osvojio treću nagradu za projekt “Putevima osjetila”

Objavljeno : 21. sij 2024.

Najbolji školski ekoprojekti – Dječji vrtić ”Maslačak” iz Đurđevca osvojio treću nagradu za projekt “Putevima osjetila”

U povodu nove školske godine 2023./2024. Novi list i INA raspisali su natječaj za tri najbolja eko projekta dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola. Ove su godine zaprimili 41 prijavu institucija iz cijele Hrvatske.

Komisiju su činili pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Primorsko-goranske županije izv. prof. dr. sc. Koraljka Vahtar-Jurković, rukovoditeljica Održivog razvoja i zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša Rafinerije nafte Rijeka Slavica Rukavina i voditelj posebnih projekata Novog lista Bruno Lončarić.

Komisija je za prvonagrađeni eko projekt odabrala “Školski eko voćnjak” Osnovne škole Slavka Kolara iz Hercegovca. Drugonagrađeni je “Ekokutak za vrtni trenutak” Osnovne škole Centar iz Rijeke, a trećenagrađeni eko projekt je Dječjeg vrtića Maslačak iz Đurđevca s nazivom “Putevima osjetila”.

Dječji vrtić ”Maslačak” član je udruge Lijepa Naša od 2017. godine i od tada nosi status eko vrtića tako da vrtić vrlo rado sudjeluje u raznim eko natječajima i eko projektima.

Projekt ”Putevima osjetila” bazira se na poticanju senzorne integracije kod djece predškolske dobi. Osnovni cilj projekta je ponuditi djeci prirodno okruženje za pojačano učenje putem osjetila, odnosno za senzornu integraciju kao temelj djetetovog cjelokupnog razvoja. Kroz ovaj projekt opremit će se otprilike 150 m 2 vanjskog prostora Dječjeg vrtića ”Maslačak” koji će omogućiti djeci bogato poticajno okruženje i stimulaciju svih sedam senzornih sustava.

Dodjela nagrada održana je u Rijeci u Kulturnom centru za djecu i nove generacije ”Dječja kuća” u organizaciji Novog lista. Nagradu su preuzele pedagoginja  Ana Željeznak Jovičić i ravnateljica  Marija Čupen Tomica. Nakon programa održan je domjenak u organizaciji tvrtke Nikas i Babushka Artisan Bakery Rijeka.

 

 

 

Skip to content