PRIOPĆENJE

Objavljeno : 13. ožu 2020.

OBAVIJEST O DEŽURSTVU DJEČJEG VRTIĆA „MASLAČAK“ ĐURĐEVAC OD PONEDJELJKA 16.03.2020. godine

 

Prema današnjoj izjavi predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića zbog koronavirusa (COVID-19) od ponedjeljka se na dva tjedna obustavlja nastava u svim školama, fakultetima, a isti režim vrijedi i za vrtiće.

 

Preporuka je da se djeca ne šalju niti u školu, a niti u vrtiće. Osnovna škola Đurđevac i Dječji vrtić Maslačak Đurđevac pripremljeni su na ovu situaciju, te su tako u obje ustanove od ponedjeljka osigurana dežurstva za svu onu djecu kojoj roditelji zbog posla ne mogu osigurati boravak kod kuće.

 

Tako će od ponedjeljka učenici od 1. do 4. razreda pratit nastavu putem posebnih emisija na HRT3 te putem Sportske televizije. Za više razrede i srednjoškolce radi se na online nastavi. Tako se i upisi za naše buduće prvašiće također odgađaju. O novim terminima za upis roditelji će biti pravovremeno obaviješteni putem službene web stranice škole, Grada, ali i radija- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

 

Iako na području našeg grada za sada nema prijavljenih slučajeva zaraženih osoba, apeliram na sve građane da se odgovorno ponašaju, provode mjere samozaštite te da se pridržavaju danih uputa i smjernica radi prevencije širenja virusa Covid-19. Jednom ponavljam da su sve naše ustanove i službe pripremljene za ovakvu situaciju te da nema mjesta panici

 

Preporuka je svim građanima da odgode sva putovanja te ne odlaze na javna okupljanja. Preporučuje se do daljnjega odgoditi sve skupove i organizirana okupljanja te održavanje sportskih natjecanja bez gledatelja.

 

Niz uputa koje se svakodnevno ažuriraju i objavljuju na web stranicama pratite na poveznici:  https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

 

Sve informacije vezane uz novi koronavirus pratite na web stranicama i društvenim mrežama:

·         https://vlada.gov.hr/koronavirus

·         https://zdravlje.gov.hr/corona-virus-i-mjere-prevencije/4952

·         https://www.hzjz.hr/medunarodna-istrazivanja/koronavirus-najnoviji-podatci/ 

·          https://civilna-zastita.gov.hr/

·         https://twitter.com/RavnateljstvoCZ

·         https://www.facebook.com/Ravnateljstvo-civilne-za%C5%A1tite-MUP-RH-112341947028373/

Skip to content