OBILJEŽAVANJE DANA HRVATSKE POLICIJE

Objavljeno : 29. ruj 2022.

OBILJEŽAVANJE DANA HRVATSKE POLICIJE

29. rujna obilježava se Dan hrvatske policije, ali i njihovog zaštitnika sv. Mihovila.
PP Đurđevac uputila je poziv našim skupinama „Zvjezdice“ i „Jagodice“ na Dane otvorenih vrata. Spomenute su se skupine odazvale pozivu i posjetile Policijsku upravu u Đurđevcu.

Dočekao nas je načelnik policije Marijan Slaviček koji je djecu upoznao s radom policije i ukazao koliko je to zanimanje važno za sve nas. Djelatnica policijske postaje Veronika Šipek pozvala je djecu na razgledavanje prostorija Policijske postaje. Unutar policijske postaje djecu je najviše impresionirao izgled zatvora. U vanjskome dijelu policijske postaje djeca su imala priliku uživo vidjeti policijska vozila, ali i ući u njih te čuti i upaliti policijsku sirenu što ih je dodatno oduševilo. Osim toga, policijski službenici su djecu upoznali i s opremom. Objasnili su kada se ona, gdje i kako upotrebljava. Spomenuto je ostavilo veliki dojam na dječake koji su izrazili želju kako bi oni jednoga dana voljeli postati policajci. Najviše interesa djeca su pokazala za oružje i opremu za ronjenje.

U dvorištu policijske postaje smješteni su i automobili koji su sudjelovali u različitim automobilskim nesrećama. Iako im nismo prilazili, neka djeca su ih sama primijetila te znala moguće razloge zbog kojih može doći do takvih nezgoda.

Zbog loših vremenskih uvjeta djeci je organiziran prijevoz službenim vatrogasnim kombijem te je i vožnja istim bila posebno iskustvo za naše „Zvjezdice“ i „Jagodice“.

Ovim putem također zahvaljujemo svim službenicima PP Đurđevac na ugodnom i srdačnom gostoprimstvu, ali i Vatrogasnoj postaji čiji su djelatnici pomogli da sigurno stignemo na odredište. Veselimo se budućim suradnjama!

 

Skip to content