ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA „Maslačak za sve“

Objavljeno : 5. pro. 2018.

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA „Maslačak za sve“

Dana 04.prosinca 2018.godine u 16:00 sati u dvorani Dječjeg vrtića „Maslačak“ Đurđevac, održana je Početna konferencija projekta „Maslačak za sve“. Uz brojne uzvanike, zaposlenike dječjeg vrtića i Grada Đurđevca i gradskih ustanova, konferenciji su nazočili i Gradonačelnik Grada Đurđevca, gospodin Hrvoje Janči, Pročelnica Ureda gradonačelnika Grada Đurđevca i voditeljica projekta ispred Grada gospođa Jadranka Švaco, koordinatorica projekta ispred Partnera-Dječjeg vrtića „Maslačak“ Đurđevac, gospođa Maja Hrvatić Padovan, v.d.ravnateljica Dječjeg vrtića „Maslačak“ Đurđevac, gospođa Marija Čupen Tomica, članovi Upravnog vijeća dječjeg vrtića, članovi Gradskog vijeća Gradskog vijeća Grada Đurđevca, te predstavnici medija.

Projekt „Maslačak za sve“ prijavljen je u suradnji s Gradom Đurđevcom, a radi se o projektu za Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja koji je krenuo s provedbom dana 01.prosinca 2018.godine. Projekt je u potpunosti financiran od Europskog socijalnog fonda, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a putem projekta su dječjem vrtiću dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 5.134.761,20 kuna. Provedbom projekta osigurati će se poslijepodnevni rad vrtića za jednu mješovitu grupu od 20 djece, poboljšati materijalni uvjeti rada u vrtiću te omogućiti provođenje novih kraćih programa za sve polaznike našeg vrtića.

Cilj provedbe projekta je kroz niz mjera i aktivnosti doprinijeti usklađivanju poslovnog i obiteljskog života obitelji koje imaju djecu uključenu u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te unaprjeđenje usluga kratkih programa i produljenje rada DV. Tijekom provođenja projekta zaposliti će se 9 novih osoba na ugovor o radu, 6 odgojitelja i 1 stručni suradnik na puno radno vrijeme, te kuharica i spremačica na 1/2 radnog vremena. Unaprijediti će se 5 postojećih posebnih programa (engleski, zbor, vjerska, sportska i etno-tradicijska grupa) te će se uvesti 6 novih programa (njemački, likovni, informatika, igraonice za darovitu djecu, eko grupa, program za roditelje). Projektom će se educirati i usavršiti kapaciteti odgojitelja te stručnih suradnika vrtića kroz niz edukacija, dok će se za svaki novi program educirati po dvije odgojiteljice. Novi i poboljšani programi će biti besplatni za sve polaznike, te će veći broj roditelja biti u mogućnosti priuštiti svojoj djeci stjecanje novih znanja i vještina. Poslijepodnevni rad vrtića planira se u vremenu od 11 do 21 sat u jednoj skupini od 20 djece. Djeca će imati kompletno prilagođen raspored rada i aktivnosti kao i u redovnom radu vrtića što između ostalog podrazumijeva i četiri obroka dnevno, provođenje aktivnosti prema planu i programu odgojitelja, boravak na zraku, dnevni odmor, vrijeme za igru i uključivanje u sve kraće programe koji će se provoditi u vrtiću.

Na Početnoj konferenciji projekta svoj rad su predstavili kraći programi dječjeg vrtića i to zbor, etno-tradicijski program, kraći program engleskog jezika, sportska igraonica, kraći program informatike, program likovne igraonice, kraći program njemačkog jezika, kraći program za potencijalno darovitu djecu „Mali znanstvenici i eko-program. Kroz prezentaciju programa i prigodne nastupe djeca polaznici zajedno s voditeljicama iznijeli su mali dio onoga što pojedini program nudi svim polaznicima vrtića, te pokazali kako i oni najmanji kroz kvalitetan koncept rada i korištenje novih tehnologija mogu puno toga naučiti već u vrtiću, što je ujedno i jedan od ciljeva provođenja ovog projekta.