ODRŽANA PRVA RADIONICA “Ruka u ruci” u skupini Zvončići

Objavljeno : 4. pro 2019.

ODRŽANA PRVA RADIONICA “Ruka u ruci” u skupini Zvončići

MOJA OBITELJ

U ponedjeljak 25.11.2019. članice Udruge volontera Ruka u ruci provele su radionicu na temu Obitelj u sklopu projekta Tolerancija. Radionicu su održale Veronika L., Lea C. i Doroteja K. pod mentorstvom mag.paed. Ene B. u odgojnoj skupini Zvončići. Cilj ove radionice bio je razgovarati s djecom o različitim strukturama obitelji s naglaskom na razvijanje pozitivnog stava i odnosa prema drugačijim obiteljima.

Za početak su se svi upoznali na način da je svatko predstavio svojeg prijatelja desno od sebe. Kako bi potaknuli aktivno slušanje i osvijestilo zajedništvo, prva aktivnost bila je strujica. Nakon strujice slijedila je prva središnja aktivnost Tražim sve svoje susjede tijekom koje smo vidjeli neke sličnosti i različitosti koje se kriju među djecom glede obitelji. Primjerice, mogli smo vidjeti tko sve ima braću i sestre, tko živi s oba roditelja, a tko s jednim i slično. Nakon te aktivnosti, slijedila je rasprava u kojoj je svako dijete dobilo priliku da kaže što za njega znači obitelj, kakvi sve tipovi obitelji postoje, kako se moramo ponašati u obitelji, što oni rade u obitelji te koga se sve treba slušati i poštovati. Nakon kratke rasprave, djeca su se podijelila u dvije skupine i učila stihove pjesmice Moja obitelj uz odgovarajuće pokrete. Pjevajući i plešući, zaključio se glavni dio radionice. Posljednja aktivnost odnosila se na crtanje. Dakle, djeca su dobila zadatak da crtežom prikažu kako oni zamišljaju pojedine kitice iz prethodne pjesme Moja obitelj. Za kraj je slijedila završna rasprava o obitelji i tipovima obitelji uz naglasak na razvijanje pozitivnog stava i odnosa prema drugačijim obiteljima.

Evaluacija je pokazala da su djeca bila zadovoljna s današnjom radionicom, a isto se može reći i za volonterke koje su pokazale predan rad prema djeci. Veselimo se svakoj idućoj radionici!

 

Skip to content