ODRŽANA PRVA RADIONICA “Ruka u ruci” u skupini Sovice

Objavljeno : 21. stu 2019.

ODRŽANA PRVA RADIONICA “Ruka u ruci” u skupini Sovice

MOJA OBITELJ

U ponedjeljak 18.11.2019., članice Udruge volontera Ruka u ruci provele su radionicu na temu Obitelj u sklopu projekta Toleracija. Radionicu su održale Veronika Č., Amalija Š. i Sara Š. pod mentorstvom mag.paed. Ene B. u odgojnoj skupini Sovice. Cilj ove radionice je razgovarati s djecom o različitim strukturama obitelji s naglaskom na razvijanje pozitivnog stava i odnosa prema drugačijim obiteljima.

Za početak su se svi upoznali na način da je svatko predstavio svojeg prijatelja desno od sebe. Kako bismo potaknuli aktivno slušanje te osvijestili zajedništvo, prva aktivnost bila je strujica. Sljedeća aktivnost zvala se Tražim sve svoje susjede tokom koje smo vidjeli sve sličnosti i različitosti koje se kriju među djecom glede obitelji. Na primjer, mogli smo vidjeti tko sve ima braću i sestre, tko živi s oba roditelja, a tko s jednim, tko ima kućne ljubimce i sl. Nakon aktivnosti u kojoj smo uvidjeli sličnosti i razlike, slijedila je rasprava u kojoj je svako dijete dobilo priliku da kaže što za njega znači obitelj, kako se moramo ponašati u obitelj i  koga se treba slušati i poštivati. Nakon kratke rasprave, podijelili smo se u dvije skupine te smo učili stihove pjesmice Moja obitelj uz odgovarajuće pokrete. Pjevajući i plešući, zaključili smo glavni dio radionice. Za kraj, djeca su izabrala kiticu po želji te su ju prikazali uz crtež na papiru.

Evaluacija nam je pokazala da su djeca zadovoljna s današnjom radionicom, a isto možemo reći i za volonterke koje su pokazale predan rad djeci. Veselimo se svakoj idućoj radionici!

 

Skip to content