PODIZANJE EKO ZASTAVE

Objavljeno : 22. velj 2022.

PODIZANJE EKO ZASTAVE

U utorak, 22.2.2022. u Dječjem vrtiću Maslačak održalo se svečano podizanje Zelene zastave međunarodnog programa Eko škole. Svečanosti su prisustvovale sve jasličke i vrtićke odgojne skupine. Samu zastavu podizala su djeca eko patrole koja jednom tjedno provjeravaju pridržavanje eko vrijednosti našeg vrtića.

Naš vrtić već je nekoliko godina član udruge Lijepa Naša, točnije od 2017. godine te nam je prošle godine obnovljen status Eko vrtića.

Ponosimo se činjenicom da je naš vrtić okružen velikim vanjskim prostorom za igru i istraživanje koji uključuje: igralište bogato raznom opremom, visokim gredicama ljekovitog i začinskog bilja, velikim zajedničkim vrtom te vrtnim kućicama sa opremom i raznim vrtnim alatom. Nadalje, svaka odgojna skupina ima svoju vlastitu terasu na kojoj uzgajaju biljke (povrće, cvijeće).

Kada se govori o ekologiji, upravo je vrtić mjesto gdje dijete živi i uči. Svako dijete uči svoja prava, odgovornosti i dužnosti. Vrijeme provedeno u vrtiću iskorištava se za stvaranje temeljnih znanja i usvajanja vrijednosti ekološke osviještenosti djece, sve to u cilju izgrađivanja kvalitetnih osobnosti koje će ekološki promišljati i djelovati.

S obzirom da dječji vrtić Maslačak kontinuirano aktivno provodi eko stil života, raduje nas činjenica da nas već iduće godine čeka brončani certifikat kao priznanje za šest godina uspješnog provođenja programa.

Skip to content