Podizanje Zelene zastave

Objavljeno : 19. lip 2017.

Podizanje Zelene zastave

U Dječjem vrtiću Maslačak održan je prigodni program podizanja Zelene zastave kojom je vrtić dobio Međunarodni status Eko-škole.

Na početku svečanosti djeca su otpjevala himnu vrtića, a sve okupljene je pozdravila ravnateljica vrtića Martina Repić.

– Danas je veliki dan za naš vrtić kad svečano podižemo našu Zelenu zastavu. Današnja svečanost rezultat je višemjesečnog truda, zalaganja i edukacije svih zaposlenika i djece polaznika našeg vrtića. Na kraju mogu reći da je prvotni cilj-razvoj ekološke svijesti i ekološkog načina života kod djece od najranije dobi, postignut- rekla je ravnateljica.

Cijeli projekt bio je osmišljen kroz provedbu smjernica odgoja i obrazovanja za okoliš na razini vrtića, a posebna pozornost posvećena je pitanjima smanjivanja i zbrinjavanja otpada, racionalnog korištenja energije, vode i uređenja okoliša. U sklopu provedbe projekta u vrtiću je osnovan Eko odbor, oformljene su dječje Eko patrole, nabavljeni su spremnici za sortiranje otpada, te je uređen Eko-vrt u kojemu djeca zajedno s odgojiteljicama svakodnevno rade i uče kako uzgajati organsko povrće i začinsko bilje.

-Bitno je od malih nogu usvajati ekološke navike, te da djeca nakon vrtića i dalje nastave učiti o svijetu u kojem živimo kako bi ga još bolje razumjela i očuvala ga čistim. Zastava je rezultat zajedničkog rada i truda teta, roditelja i djece koji su kroz brojne eko aktivnosti osigurali da naš vrtić dobije Međunarodni status Eko-škole – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Nakon prigodnog programa svi su se ispred vrtića okupili na svečanosti podizanja Zelene zastave.

Skip to content