Program Ruksak (pun) kulture u vrtiću “Maslačak” Đurđevac

Objavljeno : 19. ožu 2018.

Program Ruksak (pun) kulture u vrtiću “Maslačak” Đurđevac

Dječji vrtić Maslačak Đurđevac odabran je za provedbu programa Ruksak pun kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi koji provode Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao dopunski program potpore kurikulumu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

Projekt Ruksak pun kulture usmjeren je na razumijevanje i usvajanje kulture i običaja dislociranih regija naše domovine. Kroz projekt će se nastojati potaknuti djecu i mlade na njegovanje, očuvanje, razumijevanje i daljnje prenošenje običaja i kulturne baštine.

Dječji vrtić Maslačak Đurđevac unatrag nekoliko godina u sklopu redovnog programa njeguje kulturnu baštinu i stare običaje našega kraja. Djeca se od najranije dobi upoznaju sa starim tradicionalnim običajima, intenzivno sudjeluju u osmišljavanju kulturnih nastupa, uče stare narodne napjeve i dječje pjesmice. Uključivanjem u program Ministarstva kulture Republike Hrvatske u dječjem vrtiću bi se  naglasak stavio na proširenje naše etno-tradicijske priče u vidu upoznavanja kulture i običaja ostalih krajeva naše domovine, uz istodobno prezentiranje naših običaja u drugim regijama.

Skip to content