Projekat „Svijet potencijalno darovite djece“

Objavljeno : 8. lis 2021.

Projekat „Svijet potencijalno darovite djece“

Dječji vrtić Maslačak sudjeluje kao partner u projektu Dječjeg kluba Tratinčica iz Koprivnice pod nazivom „Svijet potencijalno darovite djece“. Projekat je sufinanciran od strane Koprivničko-križevačke županije.

Poznato je da potencijalno darovita djeca pripadaju kategoriji djece s posebnim potrebama, ali nažalost ne postoji dovoljno razvijena svijest o važnosti poticanja tog potencijala i mijenjaju pristupa u radu sa njima. U ranoj dobi djeca iskazuju uglavnom potencijalnu darovitost koja se još ne očituje u potpunosti kao zrela, produktivna darovitost. Stoga je iznimno važno u ranom djetinjstvu svoj djeci, pa tako i darovitoj, osigurati što stimulativnije okruženje.

Cilj projekta je poticanje izobrazbe i brige o potencijalno darovitoj djeci kroz stvaranje stimulativnog okruženja unutar ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja. Stimulativno okruženje je okruženje u kojem se rad ostvaruje sukladno potrebama i interesima djece te se na taj način potiče razvoj njihova potencijala. Osim navedenog, radi se i na prevenciji emocionalnih teškoća i neprihvatljivih ponašanja djece.

Cilj projekta je i poticanje volonterstva te razvoj mreže s ustanovama predškolskog odgoja i obrazovanja radi kasnije suradnje na projektima različite tematike.

Ovim putem pozivamo odgojitelje i stručne suradnike vrtića s područja Đurđevca da se prijave na online radionicu koja će se održati 28.10.2021. od 17.00 – 18.30 h preko Zoom aplikacije. Prijaviti se možete do 26.10.2021. putem sljedećeg linka:

https://forms.gle/HNG2LabwmqJUydhe9

Skip to content