RADIONICA ”ZAGONETNO DRVO”

Objavljeno : 24. svi 2022.

RADIONICA ”ZAGONETNO DRVO”

Projekt Ruksak (pun) kulture jedinstveni je kulturno-edukativni program na državnoj razini koji su zajedno pokrenuli Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao dopunski program potpore kurikulumu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

U sklopu projekta ”Ruksak pun kulture”, u Dječjem vrtiću Maslačak, u odgojnoj skupini Jagodice, održana je izložba i radionica ”Zagonetno drvo” autora Matije Bobeka.

Zagonetno drvo je interaktivni i ekološki održiv projekt unutar kojeg se kroz pedagoške metode stvaraju igračke od drveta i ostalih prirodnih materijala pronađenih u okolišu.

Cilj je da djeca kroz igru prirodnim materijalima istražuju, kombiniraju, razgovaraju, a usput uče i treniraju fino-motoričke vještine, ali i promiču ekologiju. Stoga je Matija za Jagodice  pripremio niz aktivnosti u kojima su se mogli upoznati s vještinama obrade drveta. Nakon što su ogulili komade drva Kovrčave vrbe, obrađivali su drvo brusnim papirom, rašpom i šilom. Uz pomoć različitih komada drva, izraslih i osušenih u prirodi su vlastitim rukama oblikovali igračke. Malo je za reći koliko su djeca uživala u ovim aktivnostima…. slobodno zavirite u fotogaleriju.

 

 

Skip to content