RASTIMO ZAJEDNO

Objavljeno : 9. stu 2018.

RASTIMO ZAJEDNO

Tri odgojiteljice iz dječjeg vrtića “Maslačak”  sudjelovale su na prvom i drugom modulu u sklopu edukacije pod vodstvom Programa stručno – razvojnog centra za podršku roditeljstvu i programa “Rastimo zajedno” u Zagrebu.

Kroz teorijski osvrt dotaknuli smo se teme “Kako se rađa radionica” te u timovima  pokušali osmisliti jednu od ponuđenih radionica za roditelje. Kako su radionice sastavni dio odgojno – obrazovnog rada tako smo zasebno proučili i  “Kreativne radionice” a nakon izlaganja predavača izrađivali smo mnoštvo predmeta koji se koriste u radu s djecom, od taktilnih vrećica u obliku koke pa sve do izrade namještaja i opremanje kućice za igru kao i šivanje voća i povrća za centar kuhinje ali i takozvane “Quiet book” za rad s djecom. Saznali smo koje su temeljne vještine u radu s grupom odraslih kao i kako osmisliti jedan komunikacijski roditeljski sastanak te isti i provesti u praksi.

Na edukaciji kao predavač predstavila nam se i Maja Gabelica Šupljika –  zamjenica pravobraniteljice za djecu RH koja nam je održala predavanje na temu  “Upotreba novih medija u komunikaciji s odraslima” te smo kroz raspravu i razgovor dobili odgovore na sva pitanja o pravima djece a podijelila nam je i edukativne materijale.

Program stručne edukacije realizirati  će se kroz 8 modula, u razdoblju od 14 mjeseci (tri semestra). Predviđeni termini održavanja su rujan, listopad, studeni, prosinac, ožujak, travanj, svibanj u prvoj pedagoškoj godini te rujan i listopad u drugoj pedagoškoj godini provođenja edukacije.

Edukaciju nastavljamo i dalje kroz daljnje module i nove teme.
Skip to content