Ruksak (pun) kulture – plesna predstava “Nepospremljene igračke”

Objavljeno : 13. svi 2018.

Ruksak (pun) kulture – plesna predstava “Nepospremljene igračke”

Dječji vrtić Maslačak Đurđevac odabran je za provedbu programa “Ruksak (pun) kulture” – umjetnost i kultura u vrtiću i školi koji provode Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao dopunski program potpore kurikulumu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

U petak, 11. svibnja 2018., u Dječjem vrtiću Maslačak,  gostovala je Umjetnička organizacija Fronesis s plesnom predstavom „Nepospremljene igračke“ koreografkinje Jasne Čižmek Tarbuk.

Mali gledatelji oduševili su se scenografijom, glazbom, a plesne su pokrete neki imitirali već za vrijeme gledanja predstave. Predstava govori o djevojčici koja nije pospremala svoje igračke te o problemima nepospremljenih igračaka. Sretan kraj oduševio je djecu, a osim dobre zabave uz djeci blisku tematiku, predstava nosi snažnu pouku koja je djelovala na djecu. Nakon predstave održane su radionice za djecu starijih odgojnih skupina. Djeca su bila jako motivirana jer su prvi puta gledala predstavu ispričanu glazbom i pokretom. Na plesnoj radionici djeca su učila kako plesati u ritmu vlakića, životinja… Na likovnoj radionici djeca su izrađivala svoj ormar za igračke, a vlakiće, lopte i druge igračke uredno su posložili.

Puni lijepih dojmova nakon edukativne predstave i spomenutih radionica djeca su doma ponijela bedževe i likovne radove.

Osjećamo se ponosno što se nalazimo među 32 odabrana vrtića s područja cijele Republike Hrvatske.

 

 

Skip to content