ŠIRENJE MREŽE VODITELJA PROGRAMA ”RASTIMO ZAJEDNO” U DJEČJEM VRTIĆU MASLAČAK ĐURĐEVAC

Objavljeno : 31. lis 2023.

ŠIRENJE MREŽE VODITELJA PROGRAMA ”RASTIMO ZAJEDNO” U DJEČJEM VRTIĆU MASLAČAK ĐURĐEVAC

Dvije djelatnice Dječjeg vrtića ”Maslačak” Đurđevac, odgojiteljica Doroteja Klasan i pedagoginja Ana Željeznak Jovičić sudjelovale su na edukaciji novih voditelja Programa Rastimo zajedno pod vodstvom Centra ”Rastimo zajedno” u Zagrebu.

Edukacija se odvijala u Zagrebu u hotelu Loop u trajanju od tri dana, od četvrtka 26. 10.2023. od 10:00 sati do subote 28.10.2023. do 16:00 sati. 

Tokom ova tri dana detaljno su obrađene kompetencije potrebne za vođenje programa podrške roditeljstvu “Rastimo zajedno”.

Doroteja i Ana su time ušle u mreže voditelja programa Rastimo zajedno u dječjim vrtićima što će omogućiti većem broju roditelja sudjelovanje na radionicama programa Rastimo zajedno.

 

Ovim vas putem ujedno i pozivamo na još jedan niz predavanja za roditelje pod nazivom ”Rastimo zajedno”. Program radionica započet će 21.11.2023. i odvijat će se u popodnevnim satima.

Prijaviti se možete putem oglasne ploče svake odgojno – obrazovne skupine vrtića ili na službeni mail dječjeg vrtića ”Maslačak”.

Program radionica ”Rastimo zajedno” namijenjen je roditeljima najmlađe djece u dobi do četiri godine života.

Svrha Programa je omogućiti razmjenu informacija, znanja, vještina i podrške koji roditeljima koriste u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti te promiču osobni rast i razvoj kompetentnosti roditelja i djeteta.

 

Program radionica s roditeljima “Rastimo zajedno” sastoji se od jedanaest dvosatnih konceptualno i tematski povezanih radionica koje provode posebno educirani voditeljski timovi stručnjaka za podršku ranom razvoju djeteta:

 

 1. Roditelji 21. stoljeća
 2. Četiri stupa roditeljstva
 3. Roditeljski ciljevi i psihološke potrebe djeteta
 4. Sva naša djeca i kako ih volimo
 5. Slušanje – važna vještina roditeljstva
 6. Kako dijete uči o svijetu oko sebe?
 7. Postavljanje granica: zašto i kako?
 8. Biramo i kreiramo rješenja
 9. Roditeljske odgovornosti i još poneka pitanja
 10. Biti roditelj: utjecaji i izbori
 11. Završetak i novi početak

 

 

Veselimo se Vašem dolasku!

 

 

 

Skip to content