SUDJELOVANJE NA EDUKACIJI „EFFECTIVE COMMUNICATION STRATEGIES FOR SUPPORTIVE PARENT-TEACHER RELATIONS“ U BELGIJI

Objavljeno : 2. lip 2023.

SUDJELOVANJE NA EDUKACIJI „EFFECTIVE COMMUNICATION STRATEGIES FOR SUPPORTIVE PARENT-TEACHER RELATIONS“ U BELGIJI

U periodu od 01.05.2023. do 06.05.2023. Veronika Zglavnik je sudjelovala na stručnom usavršavanju u Belgiji- Ghent, putem Erasmus K1 projekta u trajanju od 30 sati.

Stručno usavršavanje je počelo prema planu i programu 01.05. te je na njemu sudjelovalo još jedanaest učitelja, savjetnika i odgojitelja iz drugih zemalja. Iz Finske su sudjelovale tri učiteljice, iz Rumunjske četiri savjetnice (school counselor teacher), iz Bugarske jedna učiteljica, jedna odgojiteljica i učiteljica te ravnateljica. Patricia Pazos je bila predavačica na ovom stručnom usavršavanju, dolazi iz Španjolske no živi u Belgiji.

Svatko od prisutnih je prezentirao svoju državu, grad i ustanovu iz koje dolazi. Kroz razne aktivnosti, rad u grupama, igre uloga, umne mape i rasprave nalazila su se rješenja za lakšu komunikaciju s roditeljima. Razmjenjivala su se dosadašnja iskustva, situacije i rješenja koja su se pokazala uspješnim kako bi se roditelji što više uključili u djetetovo obrazovanje i odgoj. Raspravljalo se o izazovima i predrasudama s kojima se odgojno-obrazovni radnici susreću te kako osvijestiti roditelje o važnosti uloge odgojitelja i učitelja u odgoju djeteta. Osvijestili  su važnost emocionalne inteligencije kod djeteta te kako ona utječe na djetetov razvoj i uspjeh u životu. Izmijenjene su mnoge ideje i usvojene nove metode rada.

Uz usavršavanje bilo je prilike za razgledavanje grada, stjecanje znanja o kulturi države i grada Ghenta. Kroz edukaciju je izmijenjeno mnogo kulturoloških zanimljivosti, razlika i načina rada u školstvu i odgoju u svakoj od navedenih država.

Druženje je završilo podjelom certifikata o sudjelovanju na usavršavanju.

Skip to content