SUDJELOVANJE NA EDUKACIJI “ENVIROMENTAL EDUCATION“ U GRČKOJ

Objavljeno : 20. ruj 2023.

SUDJELOVANJE NA EDUKACIJI  “ENVIROMENTAL EDUCATION“ U GRČKOJ

Početkom kolovoza u periodu od 7.8. do 13.8.2023. godine, odgojiteljica Doroteja Klasan sudjelovala je na na stručnom usavršavanju na otoku Kreti u Heraklionu. Stručno usavršavanje je trajalo 35 sati putem Erasmus K1 projekta.

Na edukaciji sudjelovale su još dvije odgojiteljice iz Belgije i jedna učiteljica razredne nastave iz Cipra.  Aspasia Vasilaki bila je predavačica u sklopu organizacije Erasums Learn, koja je ujedno iz Herakliona.

Na početku edukacije svi sudionici su predstavili svoj vrtić ili školu gdje rade te i državu, odnosno grad iz kojeg dolaze. Isto tako, svaki sudionik je prezentirao kako funkcionira odgojno-obrazovni sustav u njihovoj državi. Na edukaciji smo naučili o ciljevima i povijesti odgoja i obrazovanja za okoliš, održivom razvoju u obrazovanju, uključivanju prakse  odgoja za okoliš i održivi razvoj u kurikulum i ključne strategije učenja za obrazovanje o okolišu, građanstvu i održivosti. Tijek predavanja nije bio monoton, već je bilo puno interakcije, izrade mini projekata kako bi poboljšali održivost grada Herakliona te raznih zadataka putem kojih smo se svi kao grupa jako povezali i puno smo pričali kako unaprijediti trenutni način rada s ovim što smo naučili na edukaciji. Također, naučili smo razne metode poučavanja odgoja i obrazovanja za okoliš, obrazovanju o okolišu koje se odnosi na vještine kritičkog i kreativnog mišljenja te kako holistički pristupati poučavanju i učenju odgoju za okoliš.

Uz istoimenu edukaciju, cilj Erasmus Learn organizacije bio je upoznati povijest, kulturu i običaje njihovog mjesta, pa smo tako imali razne organizirane izlete u Arheološke muzeje, Palaču Knossos, poznatu plažu Matala i druge poznata mjesta u okolici i samom gradu Heraklionu.

Na kraju stručnog usavršavanja svi sudionici su dobili potvrde o sudjelovanju, Erasumus Learn organizacija uručila nam je i prigodne poklončiće.

Skip to content