SUDJELOVANJE NA EDUKACIJI „Game-Based Learning and Gamification in the Classroom“

Objavljeno : 23. kol 2023.

SUDJELOVANJE NA EDUKACIJI „Game-Based Learning and Gamification in the Classroom“

U razdoblju od 21. do 26. kolovoza 2023. godine odgojiteljica Ivana Koščak i ravnateljica Marija Čupen Tomica sudjeluju na stručnom usavršavanju koje se održava u glavnom gradu predivne Grčke, u Ateni. Stručno usavršavanje traje 30 sati, a organizirano je putem Erasmus+ K1 projekta.

Na edukaciji je sudjelovalo 13 učitelja iz Španjolske, Italije i Njemačke te dvije odgojiteljice iz Hrvatske i jedna iz Španjolske. Na samom početku edukacije  svatko od prisutnih je prezentirao svoju državu, grad i ustanovu iz koje dolazi.

Cilj edukacije „Game-Based Learning and Gamification in the Classroom“, ili u prijevodu „Učenje temeljeno na igrama i igra u učionici“ je naučiti nas kako obrazovne aktivnosti provedene s djecom učiniti još učinkovitijima. Sudionici edukacije će kroz teorijski i praktični dio usavršavanja s instruktoricom Evangeliom Demaraki detaljnije obraditi teme poput tradicionalnih igara, igara s igranjem uloga, stolnih igara, lego igara te digitalnih, odnosno videoigara. Najveći naglasak cjelokupnog usavršavanja je na društvenim i obrazovnim igrama.

Edukacija ima vrlo praktičan pristup zahvaljujući kojem sudionici usavršavaju, upoznaju i kombiniraju koncepte i modele raznovrsnih dizajna igara, elemente teorije, grupnog rada te rasprava s iskustvenim fazama koje im pružaju osmišljavanje i izradu vlastitih igara i učenje iz vlastitog, odnosno izravnog iskustva.

Navedeno stručno usavršavanje uveliko će pridonijeti proširenju znanja i iskustva te proširenju poznanstava i prijateljstava.

Uz usavršavanje bilo je prilike za razgledavanje grada, stjecanje znanja o kulturi države i grada Atene. Kroz edukaciju je izmijenjeno mnogo kulturoloških zanimljivosti, razlika i načina rada u školstvu i odgoju u svakoj od navedenih država.

 

 

Skip to content