SUDJELOVANJE NA EDUKACIJI „ICT IN INCLUSIVE EDUCATION“ U GRČKOJ

Objavljeno : 13. ruj 2023.

SUDJELOVANJE NA EDUKACIJI „ICT IN INCLUSIVE EDUCATION“ U GRČKOJ

 

U periodu od 7.kolovoza, 2023. do 13.kolovoza, 2023. godine Stela Mihaldinec je sudjelovala na stručnom usavršavanju u Grčkoj u gradu Heraklionu na Kreti, putem Erasmus K1 projekta u trajanju od 35 sati.

Na stručnom usavršavanju sudjelovalo je još 8 učitelja i profesora iz Rumunjske, Slovačke i Španjolske. Te su oba predavača, Nikos Sopasis i Ioanna Anagnostaki, bili iz Grčke u sklopu organizacije Erasmus Learn.

Na samom početku edukacije svaki sudionik predstavio je svoju školu, odnosno vrtić i državu, te grad iz kojeg dolazi. Također, upoznali smo način na koji je organiziran odgojno-obrazovni sustav u svakoj od spomenutih država. Tijekom edukacije naučeno je o glavnim sastavnicama inkluzivnog obrazovanja i uporabi digitalnih alata u odgojno-obrazovne svrhe. Nadalje, tijekom predavanja imali smo mnoštvo praktičnih radova uz koje smo najbolje uspjeli savladati teorijski dio. Naučili smo kako potaknuti razvitak empatije kod drugih, prema ljudima s teškoćama, te kako prilagoditi aktivnosti i prostor za rad s djecom s autizmom. Nadalje, prilikom informatičkog dijela ove edukacije, upoznali smo se s mnoštvom digitalnih alata koje odgojitelji, a i ostali sudionici u odgojno-obrazovnom procesu, mogu koristiti u svom radu kako bi djeci približili određene sadržaje i potaknuli interes za iste.

Uz stručno usavršavanje, jedan dio Erasmus projekta je upoznati kulturu ljudi u mjestu u kojem se nalazimo, tako da smo istraživali povijesni i kulturni dio samoga grada Herakliona i otoka Krete, te njihovih stanovnika. Posjećeno je mnogo znamenitosti, te razmijenjeno mnogo ideja i vlastitih iskustava.

Sudjelovanje u ovoj edukaciji je završilo podjelom certifikata o sudjelovanju, te kratkim druženjem s svim sudionicima edukacije.

 

Neki od digitalnih alata obrađeni tijekom edukacije koji su primjereni za rad s djecom:

Canva https://www.canva.com/

ClassDojo https://www.classdojo.com/

Book Creator https://bookcreator.com/

Makebeliefscomix https://makebeliefscomix.com/

Genial.ly https://app.genial.ly/dashboard

Kahoot https://kahoot.com/

Gimkit https://www.gimkit.com/

Cram https://www.cram.com/

Skip to content