SUDJELOVANJE NA EDUKACIJI „THE CHILD FIRST : MONTESSORI, REGGIO EMILIA SYSTEM AND CONTEMPORARY APPROACHES TO PRE-SCHOOL EDUCATION“

Objavljeno : 27. srp 2023.

SUDJELOVANJE NA EDUKACIJI „THE CHILD FIRST : MONTESSORI, REGGIO EMILIA SYSTEM AND CONTEMPORARY APPROACHES TO PRE-SCHOOL EDUCATION“

U periodu od 10.07 do 15.07.2023. Gordana Fundić sudjelovala je na stručnom usavršavanju u gradu Firenzi u Italiji. Stručno usavršavanje trajalo je 25 sati, a organizirano je putem Erasmus+ K1 projekta.

 

Na stručnom usavršavanju sudjelovalo je još deset učitelja iz  drugih zemalja. Šest učiteljica stiglo je iz Španjolske, jedna iz Paname, jedna sa Tajlanda te dvije iz Sjedinjenih Američkih država.

Na samom početku tečaja svaka učiteljica je u obliku  prezentacije upoznala ostale sudionike sa zemljom iz koje dolazi te sa školom ili vrtićem u kojem predaje. Kroz aktivnosti, prezentacije, grupne radove te kratke filmove sudionici tečaja su se mogli upoznati sa Montessori i Reggio Emilia sistemom obrazovanja. Uz upoznavanje novih metoda i strategija sudionici su imali prilike steći nova znanja i vještine koje će moći koristiti u daljnjem radu sa djecom.

Zbog nepodnošljivih vrućina grupni razgled grada nije bio moguć, no predavačica je grad predstavila kroz  prezentaciju te je sudionike uputila na turistima poželjna mjesta.

Tečaj je zaokružen svečanom podjelom diploma o završenom tečaju.

 

Skip to content