SURADNJA PEDIJATRIJSKE AMBULANTE DOMA ZDRAVLJA ĐURĐEVAC I DJEČJEG VRTIĆA ”MASLAČAK”

Objavljeno : 14. stu 2023.

SURADNJA PEDIJATRIJSKE AMBULANTE DOMA ZDRAVLJA ĐURĐEVAC I DJEČJEG VRTIĆA ”MASLAČAK”

Dječji vrtić ”Maslačak” iz Đurđevca usko surađuje sa okolnim pedijatrijskim ambulantama. Suradnja je najviše izražena tokom upisnog roka kada se roditelji upućuju u pedijatrijske ambulante kako bi sa djecom obavili sistematski pregled i od liječnika dobili potvrdu kako za njihovo dijete ne postoje nikakve zapreke za upis u vrtić, takozvane potvrde o sistematskom pregledu djeteta.

Kako bi produbili tu suradnju, stručni tim Dječjeg vrtića ”Maslačak”, logopedinja Antonija Vranić i pedagoginja Ana Željeznak Jovičić, opskrbile su pedijatrijsku ambulantu u Đurđevcu sa informativnim letcima općeg i logopedskog karaktera.

Na informativnim letcima nalaze se opće informacije o upisu u vrtić, ulozi logopeda u vrtiću, kalendar urednog komunikacijskog i govorno-jezičnog razvoja te korisne informacije o poticanju predškolskih vještina, odvikavanju od dude varalice i razvojnome mucanju. Na letcima su navedeni i savjeti o svrsishodnoj upotrebi ekrana, odnosno edukativnim digitalnim aplikacijama. Također, priloženi su i letci sa informacijama stečenim na Erasmus+ mobilnostima, odnosno kako odgajati za održivi razvoj te kako razvijati različite vrste inteligencija kod djece.

Cilj ove suradnje je informirati i osvijestiti roditelje o važnosti predškolskog perioda za daljnji razvoj i obrazovanje djeteta. Predškolski period je razdoblje najintenzivnijeg razvoja kada dijete najlakše i najbrže uči.

Ovim putem zahvaljujemo se medicinskoj sestri pedijatrijske ambulante u Đurđevcu i nadamo se da će navedena suradnja doprinijeti porastu informiranosti roditelja korisnika ambulante.

Antonija V.  i Ana Ž. J.

Skip to content