Susret međunarodnih Ekoškola RH

Objavljeno : 7. lip 2023.

Susret međunarodnih Ekoškola RH

U srijedu 7. lipnja s početkom u 10 sati u kongresnoj dvorani Zagrebačkog Velesajma održan je Susret međunarodnih Ekoškola u RH na kojem je sudjelovalo oko 400 sudionika iz 150 Ekoškola iz cijele Hrvatske. Iz našeg vrtića uz ravnateljicu Mariju Čupen Tomica bile su i odgojiteljice, ujedno i voditeljice eko-grupe za odgojitelje i djecu Ljiljana Lenardić, Valentina Magdić i Ana-Marija Maletić.

Slijedom strateškog plana „ Gaia 20:30″  Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš (Foundation for Environmental Education – FEE) ova godina posvećena je strateškom cilju „Smanjenje onečišćenja”. Udruga Lijepa Naša je dugogodišnji član Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš te nacionalni koordinator njezinih programa u Hrvatskoj (Ekoškola, Plava zastava i Zeleni Ključ). Zbog toga je za ovogodišnji Susret Ekoškola izabrana temu „Smanjenje onečišćenja“. U okviru ove teme Ekoškole su predstavile svoje aktivnosti putem usmenog ili posterskog priopćenja.

Ove godine Dječji vrtić “Maslačak” Đurđevac je obnovio brončani status generacija Ekoškole. U sklopu Susreta svim Ekoškolama neparnih generacija uručene su odgovarajuće povelje (certifikati) i zelena zastava.

Svečano podizanje zelene zastave održat će se krajem mjeseca lipnja.

 

Skip to content