TECHNO PIKNIK

Objavljeno : 17. lip 2023.

TECHNO PIKNIK

 

Ponukane diseminacijskim predavanjem odgojiteljice Tihane Švetak, koja je u sklopu Erasmus+ projekta ”Želimo bolje” dječjeg vrtića Maslačak održala predavanje za odgojiteljice i stručne djelatnike vrtića na temu svrsishodne upotrebe informacijsko komunikacijskih tehnologija na otvorenom, odgojiteljice odgojne skupine Srčeka odlučile su organizirati zanimljivo druženje u prirodi za roditelje i djecu svoje odgojno – obrazovne skupine.

Druženje pod nazivom ”Techno piknik” organizirano je u park šumi Borik u Đurđevcu. No, nije sve bilo tako jednostavno. Da bi uopće uspjeli doći na piknik, roditelji i djeca morali su slijediti dobivenu kartu. Karta je sadržavala devet stanica sa zadatcima koji su obuhvaćali sva područja razvoja djeteta. Slijedio se put prema karti, te su se skenirali zadani QR kodovi koji su otkrivali zadatke koje je bilo potrebno ispuniti. Zadaci iza QR kodova su bili raznoliki tako da je bilo pjevanja na mikrofon u vlastitoj areni, crtanja sebe i svog tima, skakanja kroz obruče… Djeca su uživala u slobodnoj igri s prirodnim materijalima.

Djeci, a i roditeljima je na taj način prezentirano da ekrani i tehnologija nisu rezervirani isključivo za youtube videe i igrice već da oni mogu biti zabavni i edukativni.

Skip to content