TO SAM JA NA SVIJETU NE POSTOJE ISTA DVA

Objavljeno : 10. lis 2023.

TO SAM JA NA SVIJETU NE POSTOJE ISTA DVA

Od 6. do 10. listopada obilježavaju se Dani Erasmusa. Tim povodom u našem vrtiću dana 10. listopada, 2023. odgojiteljica Marija Vinković održala je stručno predavanje na temu „Višestruke inteligencije prema teoriji američkog razvojnog psihologa Howarda Gardnera“. Naglasila je kako je svako dijete posebno, jedinstveno, sa svojim potrebama, interesima, sposobnostima i talentima. Uloga roditelja je da prepoznaju jake strane svoga djeteta kako bi prepoznali od kojih će aktivnosti dijete najviše profitirati, te tako ojačali i obogatili njegov potencijal.

Dok je odgojiteljica Stela Mihaldinec održala radionicu na temu „Inkluzija“. Kroz jednostavne, ali zanimljive i poučne primjere postavila nas je u „cipele“ osoba s teškoćama kako bi naučili barem malim djelom kako oni doživljavaju svijet. Ujedno je naglasila da su roditelji glavni model svojoj djeci pa im stoga trebaju biti primjer kako pokazivati razumijevanje prema drugima i našim različitostima.

Još jednom zahvaljujemo roditeljima na suradnji i odazivu, te Vas sve pozivamo da nam se pridružite na edukacijama drugih odgojiteljica koje će se održavati ovoga tjedna.

 

Skip to content