Uručena priznanja najuspješnijim sudionicima natječaja Državne uprave za zaštitu i spašavanje

Objavljeno : 17. svi 2018.

Uručena priznanja najuspješnijim sudionicima natječaja Državne uprave za zaštitu i spašavanje

U kategoriji likovnih radova djece predškolske dobi, 1. mjesto osvojio je Jan Perčulija iz skupine „KOCKICA“ pod vodstvom odg.Ines Bilas-Popović.

U prostorima Županijske uprave u četvrtak, 17. svibnja održan je prijem župana Darka Korena na kojemu su uručena priznanja najuspješnijim sudionicima županijske razine natječaja Državne uprave za zaštitu i spašavanje za izradu likovnih, literarnih i foto radova djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim obrazovnim potrebama za školsku godinu 2017./2018.

„Važno je da djeca znaju prepoznati opasnost i kako se u toj situaciji ponašati, a u preventivnim aktivnostima upravo je edukacija od najveće koristi i najbolje ulaganje u budućnost. Natječaj se provodi svake godine i to u osam kategorija, a na našu veliku radost ove je godine zaprimljeno pet tisuća prijava.“ , dodala je voditeljica Rasinec.

Cilj ovog natječaja je podizanja svijesti o postojanju prijetnji od prirodnih i tehničko-tehnoloških katastrofa, kao i da se djeca i mladi informiraju i educiraju o mogućim prijetnjama od katastrofa te sustavu civilne zaštite u Republici Hrvatskoj.

Pravo sudjelovanja na natječaj imali su svi polaznici odgojno-obrazovnih ustanova na području Republike Hrvatske, a radovi tematski moraju biti vezani uz: prirodne katastrofe, tehničko-tehnološke katastrofe, snage sustava civilne zaštite te žurne službe.

Skip to content