Uskoro kreće dogradnja vrtića u Đurđevcu: stigla odluka o financiranju i ugovor za projekt

Objavljeno : 19. lis 2022.

Uskoro kreće dogradnja vrtića u Đurđevcu: stigla odluka o financiranju i ugovor za projekt

U Grad Đurđevac je danas stigla jedna lijepa vijest koja će zasigurno razveseliti brojne roditelje naših sadašnjih, ali i budućih vrtićaraca, stigla je odluka o financiranju i ugovor za projekt dogradnje Dječjeg vrtića Maslačak.

Nakon potpisa ugovora za financiranje projekta Grad Đurđevac će raspisati javnu nabavu za izvođače radova, a ubrzo nakon toga će krenuti i prvi radovi. Projektom će se izgraditi potpuno nova zgrada uz postojeću vrtićku, a u koju će biti smješteni predškolci.

Izgradit će se prostorije za 8 vrtićkih skupina s pripadajućim garderobama, sanitarijama i natkrivenim terasama, priručnom kuhinjom i blagovaonicom.

-U naš vrtić svake se godine upisuje sve više djece koja polaze jaslice tako da je već za iduću pedagošku godinu najavljeno povećanje broja upisane djece. Dogradnjom vrtića i dalje ćemo biti vrtić koja nema listu čekanja, te ćemo koliko god bude potrebno i u budućnosti uvijek osiguravati prostor u vrtiću za svu djecu s područja našega grada i prigradskih naselja.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 12,8 mil. kuna, dok je iz EU fondova uspješno osigurano sufinanciranje projekta s 9,8 mil kuna.

Skip to content