Uskrs u Dječjem vrtiću Maslačak

Objavljeno : 13. tra 2022.

Uskrs u Dječjem vrtiću Maslačak

Blagdani su dio iskustva i odrastanja svakog čovjeka. Oni su dio kulture i baštine naroda kojemu djeca i odrasli pripadaju. Potreba za veseljem i slavljem je u svakoj osobi, bila ona mala ili velika, a blagdansko okruženje i ozračje prigoda je za zadovoljavanje dječjih potreba.

U našem vrtiću, djeca uz pomoć svojih odgojiteljica imaju vrlo kreativne ideje kako dočarati dane Uskrsa. Bilo je tu priča, pjesmica, različitih likovnih tehnika, a izrađene ukrase kasnije su koristila za igru vizualne percepcije, prepoznavanje i sortiranje boja te kao čestitke za svoje najmilije.

Dramska skupina Dječjeg vrtića Maslačak održala je dana 13.4.2022. predstavu pod nazivom „Kamo su nestale pisanice?”, a dječji zbor vrtića Maslačak je izveo nekoliko prigodnih pjesmica. Predstavi su prisustvovale sve odgojne skupine vrtića. Na djeci zanimljiv način prikazani su neki od glavnih aktera uskršnjeg perioda, zečevi i jaja, odnosno pisanice. Djeca su kroz cijeli tjedan marljivo ukrašavala svoje sobe u Uskrsnom duhu kako bi im Uskršnji zeko donio čokoladna jaja nakon predstave i razveselio ih.

Pisanicu što načiniš, k’o darak ćeš dati, uz čestitke, tople želje Uskrs svima čestitati!

 

Skip to content