VEČER MATEMATIKE 2019.

Objavljeno : 6. pro 2019.

VEČER MATEMATIKE 2019.

U četvrtak 5.12.2019. godine obilježili smo Večer matematike 2019. Ovo je već 5. godina da se ovakva aktivnost provodi u vrtiću.

Večer matematike kao projekt Hrvatskog matematičkog društva potiče izgradnju pozitivnog stava prema matematici.  Kroz zabavne aktivnosti koje su pripremile odgojiteljice, djeca su sa roditeljima rješavala razne matematičke probleme: nastavi niz brojeva; brojimo do 5, 10, 20; zbrajanje i oduzimanje. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

Željeli bismo zahvaliti svim roditeljima  i djeci što su i ove godine odlučili sudjelovati u projektu Večer matematike u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva i Dječjeg vrtića Maslačak. Sretni smo što smo zajedno popularizirali matematičku znanost, razvili pozitivan stav roditelja i djece prema matematici te pokazali svim sudionicima koliko je matematika lijepa i zabavna.

 

 

Skip to content