Vrtić posjetio poduzetnik iz Bangladeša

Objavljeno : 1. ruj 2015.

Vrtić posjetio poduzetnik iz Bangladeša

U ponedjeljak, 24. kolovoza 2015. godine, naš vrtić posjetio je gospodin Shahin Kabir, uspješan poduzetnik iz Bangladeša. U toj dalekoj zemlji u razvoju predškolski odgoj je u začetku, uzevši u obzir stručnu osposobljenost osoblja koje radi u ustanovama koje su često funkcionalno neprimjerene potrebama predškolskog djeteta.

Naime,  u tim ustanovama u odgojno-obrazovnom procesu rade učiteljice služeći se metodama i načelima neprimjerenim psihofizičkim osobinama djece predškolskog uzrasta. S druge strane, interes i potrebe za smještajem djece u odgojno-obrazovne ustanove neraznomjerno su veći od mogućnosti realizacije. Gospodin Kabir svjestan je da je edukacija od ranog djetinjstva jedini način koji rezultira napretkom i pozitivnim promjenama društva i  države.

Razgledavši prostor vrtića shvatio je njegovu funkcionalnost, a razgovorom sa stručnim osobljem shvatio je da sljedivši kurikulum odgoja i naobrazbe u našem vrtiću potičemo razvoj, svestrane, kreativne, slobodne dječje ličnosti, željne istraživanja i novih spoznaja. Cilj mu je otvoriti takav vrtić u Bangladešu i iskazao je interes za mogućom suradnjom sa našim vrtićem.

Skip to content