ŽIVJETI ODRŽIVO (Odgoj za okoliš i održivi razvoj)

Objavljeno : 13. lis 2023.

ŽIVJETI ODRŽIVO (Odgoj za okoliš i održivi razvoj)

U petak 13.10.2023., u Dječjem vrtiću Maslačak održana je radionica koju je vodila odgojiteljica Doroteja Klasan kako bi svoje stečeno znanje na mobilnosti u Kreti prenesla roditeljima odgojnih skupina „Mravići“ i „Pandice“.

Cilj radionice bio je osvijestiti roditelje o našem ponašanju prema okolišu, kako smanjiti svoj ekološki otisak, inspirirati i motivirati sudionike na pozitivne promjene i usvajanje održivih stilova života, živjeti zdravije i pomoći u borbi za očuvanje planete Zemlje za sve buduće generacije. Radionica je započela kratkim uvodnim videom, nakon čega je uslijedila aktivnost u kojoj su roditelji iz letaka sastavljali svoj popis za kupnju, nakon čega su razgovarali s odgojiteljicom da li su im neki artikli zaista potrebni, odnosno možemo li bez njih i koje od kupljenih artikala možemo napraviti i sami kod kuće. Nakon kratke aktivnosti uslijedilo je kratko teorijsko predavanje o definicijama i ciljevima odgoja i obrazovanja za okoliš, ciljevima održivog razvoja te stupovima održivog razvoja.

Nakon teorijskog dijela uslijedila je glavna aktivnost gdje su roditelji imali sedam zadataka gdje su roditelji slagali puzzle i slagarice, gradili tornjeve, crtali portret održivog razvoja, smišljali razne mjere za razvoj okoliša, kulture i prometa u njihovom gradu, oblikovali plastelinom , igrali se tuljcima i crtali parkove. Roditelji su aktivno sudjelovali u svim aktivnostima, kritički promišljali i temama održivosti, dijelili vlastita iskustva i znanja o temi održivosti.

Skip to content