„ZVJEZDICE“, „JAGODICE“ I „KAPLJICE“ NA DVODNEVNOM IZLETU U HOSTELU BORIK

Objavljeno : 9. svi 2023.

„ZVJEZDICE“, „JAGODICE“ I „KAPLJICE“ NA DVODNEVNOM IZLETU U HOSTELU BORIK

Djeca starijih odgojnih skupina dječjeg vrtića „Maslačak“ Đurđevac dva su dana boravila u Hostelu Borik. Cijeli aranžman boravka s obrocima i popratnim sadržajima predškolci su dobili na poklon od osnivača Grada Đurđevca. Boravak djece u prirodi započeo je već u ponedjeljak. Djeca su bila vrlo uzbuđena te se okupila u ranim jutarnjim satima.

Odmah nakon doručka započeli smo s aktivnostima kao što su: slikanje vodenim bojama na temelju pročitane slikovnice „Što je bubamara čula na odmoru?“, sat tjelesne i zdravstvene kulture, šetnja Trim stazom Borik, slobodne igre na pijesku, utrke u vrećama, gađanje limenki, gađanje lukom i strijelom te trčanje po pješčanim dinama koje okružuju Park šumu Borik.

Posjetili smo utvrdu Stari grad te se okrijepili pizzama koje su za njih pripremili vrijedni kuhari u restoranu. U poslijepodnevnim satima djeca su čitala priče u amfiteatru Park šume te učila o biljnom i životinjskom svijetu. Prije spavanja djeca su uživala u „talent showu“, pidžama party-ju  i priči za laku noć.

Drugi dan našeg boravka započeli smo raznim likovnim aktivnostima, a najzanimljivije im je bilo oslikavanje prozirne folije temperom omotanom oko drveća. Najviše vremena provodili smo vani u prirodi igrajući igru „scavenger hunt“ – lov na biljke i kukce, izrada mozaika u pijesku od prikupljenih prirodnina (lišće, trava, grančice, češeri, kamenčići) te igrali pokretne igre kao što su: gumi-gumi, školica, podni čovječe ne ljuti se….

Našem gradu od srca u ime djece, roditelja i odgojiteljica zahvaljujemo na ovom nezaboravnom poklonu za naše buduće prvašiće!

 

 

 

 

Skip to content