ZVONČIĆI I SVIJET DINOSAURA

Objavljeno : 15. ožu 2019.

ZVONČIĆI I SVIJET DINOSAURA

Skupina “Zvončići” pokazala je veliki interes za Dinosaure pa sam i ja svoju drugu oglednu aktivnost imala na tu temu. Tijekom jutarnjeg okupljanja, kroz razne stolno-manipulativne igre, djeca su se upoznavala s različitim izgledima dinosaura i pri tom razvijala grafomotoriku i finu motoriku. Nekoliko dječaka nije odlazilo iz građevnog centra jer su na jedan dan dobili nove lego kocke i to sa dinosaurima. Prepoznati broj i toliko se pomaknuti na polju, a pri tom razvijati i natjecateljski duh mogli su u društvenoj igri “Dinosaure ne ljuti se”. Također, su se upoznali i sa nekim novim nazivima dinosaura kroz razne enciklopedije, ali i stavljanjem slova na slovo, koje su morali pronaći u zatvorenim kinder jajima.

U likovnom centru upoznali su se sa jajčanom tehnikom. Jajčana tehnika nastaje kada se masni papir premaže smjesom od žumanjka i tempere. Kada se osuši, po podlozi se crta drvenim štapićem te tako nastaje likovni uradak.

Tjelesno su se razgibali oponašajući pokrete dinosaura, igrajući twister i gađajući čaše. Od kojih dijelova se sastoji dinosaurov kostur, naučili su sastavljajući kosti u zadani obris dinosaura. Ipak, najzanimljivije im je bilo kada su postali paleontolozi jer su iz pijeska iskapali razne oblike kosti, čistili ih pomoću kistova, mjerili metrom te proučavali povećalima.

Odgojiteljica/pripravnica Martina P.

Skip to content