OBAVIJEST RODITELJIMA/SKRBNICIMA DJECE POLAZNIKA DJEČJEG VRTIĆA „MASLAČAK“ ĐURĐEVAC

Objavljeno : 7. lip 2020.

OBAVIJEST RODITELJIMA/SKRBNICIMA DJECE POLAZNIKA DJEČJEG VRTIĆA „MASLAČAK“ ĐURĐEVAC

Dragi roditelji/skrbnici!

Zbog povoljne epidemiološke situacije HZJZ je dana 05.06.2020. donio nove  Upute – preporuke od 05.06.2020.u vezi rada dječjih vrtića. Sukladno Uputama dozvoljen je ulazak roditelja/skrbnika u dječje vrtiće na način kako slijedi:

 

Kada dovodi i odvodi dijete, roditelj/skrbnik ili druga osoba u pratnji djeteta može ući u dječji vrtić. Roditelj ili druga osoba u pratnji dovodi dijete do garderobe pred prostorijom u kojoj dijete boravi. Roditelj ili druga osoba u pratnji djeteta ulazi u vrtić na način da održava razmak od najmanje 1,5 m u odnosu na sve druge osobe, dezinficira ruke na ulazu, te izbjegava zadržavanje i grupiranje u vrtiću/ustanovi. Međusobni razmak ne trebaju držati osobe iz istog kućanstva. U pratnji djeteta uvijek je samo jedna odrasla osoba. Preporuča se da roditelj ili druga osoba u pratnji djeteta u ustanovi nosi masku kada god je moguće.

Roditelji mogu svaki dan donositi i odnositi u dječji vrtić ruksak s opremom, ali vas molimo da u vrtić ne donosite igračke i predmete od kuće.

 

Djeca sa povišenom temperaturom, raspiratornim smetnjama poput kašlja, kratkog daha ili djeca koja su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID 19 ili su i sami zaraženi virusom, kao i djeca koja imaju simptome drugih zaraznih bolesti ili su pod terapijom antibioticima, neće biti primljena u dječji vrtić.

 

DOVOĐENJE / ODVOĐENJE DJETETA U i IZ VRTIĆA:

  1. Roditelj (jedan u pratnji djeteta) dužan je dijete dovoditi uvijek u isto unaprijed dogovoreno vrijeme u vrtić.
  2. Obavezno je držati razmak od 1,5 m i izbjegavati zadržavanje/grupiranje u ustanovi.
  3. Kad god je to moguće, u pratnji pojedinog djeteta uvijek je jedna, ista osoba ili se izmjenjuju 2 odrasle osobe (roditelji).
  4. Ukoliko su roditelji spriječeni dovoditi i odvoditi dijete u/iz vrtića, u pratnji djeteta treba biti odrasla osoba iz užeg kruga kućanstva uz prethodnu pravovremenu najavu na e-mail ili telefon vrtića.
  5. Ukoliko dijete ne dođe u vrtić 1 ili više dana, roditelj ima obvezu prijaviti odsustvo djeteta u navedenim danima preko e-maila vrtića uz obvezu navođenja razloga odsustva kako ne bi dolazilo do nesporazuma vezanog uz povratak djeteta u vrtić i donošenja potrebne liječničke
  6. Ukoliko je dijete bilo odsutno zbog zdravstvenih razloga, obavezna je dostava liječničke potvrde. U vrtić ne može ući niti jedno dijete čiji roditelj nije dostavio liječnički potvrdu nakon izostanka djeteta zbog
  7. Djeca sa znakovima drugih bolesti (kašalj, hunjavica, curenje iz nosa,proljev, povraćanje također ne mogu dolaziti u ustanovu.
  8. Ukoliko je nakon povratka djeteta iz vrtića došlo do nagle promjene zdravstvenog statusa, molimo odmah kontaktirati nadležnog pedijatra i javiti ravnateljici vrtića osobno na mobitel 098 9814 944.

 

Molimo vas da se savjesno i odgovorno odnosite prema  vašoj i drugoj djeci time što ćete se pridržavati Upute HZJZ-a.

 

Ravnateljica

Marija Čupen Tomica

Skip to content