PONOVNO U VRTIĆU MASLAČKU

Objavljeno : 14. svi 2020.

PONOVNO U VRTIĆU MASLAČKU

 

Iako u izmijenjenim okolnostima, vratili smo se vrtiću i prijateljima, te svakodnevnim aktivnostima.

Dječji vrtić Maslačak je uspio organizirati rad na način koji će zadovoljiti potrebe korisnika, djece i roditelja, uz praćenje preporuka HZJZ-a. Prema broju prijavljene djece, vrtić je svoja vrata otvorio za tri odgojno-obrazovne skupine, dvije jasličke i jedna vrtićka skupina,  što djeci nije nimalo zasmetalo, ipak su to sve poznata lica oko nas.

U vrtić djeca ulaze prema utvrđenom protokolu – na ulazu vrtića roditelj pozvoni, sačeka da odrasla osoba pozove odgojitelja koji ga preuzima i prati do garderobe. U garderobi se dijete preoblači, pere ruke toplom vodom i sapunom i ulazi u sobu dnevnog boravka.

Za  sad imamo 27 djece za razdoblje od 11. do 22. svibnja. Osigurali smo  sve pojačane higijenske i dezinfekcijske mjere, a vrtićarci će u svakom mogućem trenutku vrijeme provoditi na igralištu. Rad je organiziran u grupama od po 9 djece o kojoj brine jedan odgojitelj u jutarnjoj, te jedan  odgojitelj u poslijepodnevnoj smjeni.

Fizička distanca je svedena u razumne okvire, s obraćanjem pozornosti na činjenice da je riječ o osjetljivoj skupini te da u vrtić mogu dolaziti samo zdrava djece i zdrave zaposlene osobe. Najvažnije je da se djeca u vrtiću, a posebno u ovoj situaciji, osjećaju dobrodošla, prihvaćena i sigurna u već poznatom okruženju svojih vršnjaka i odgojiteljica.

 

Jasličke skupine u ovoj novoj situaciji jako su se dobro prilagodne, iako nisu sa prijateljima iz skupine, u svojim sobama i sa svojim odgojiteljicama, djeca su jako dobro prihvatila ponovni  dolazak u vrtić.

Naglasak u radu stavljamo na životno-praktične i radne aktivnosti što znači da veliku pažnju posvećujemo osobnoj higijeni i higijeni prostora. Stoga smo iz sobe uklonili sve materijale koji se ne mogu dezinficirati. Razgovorom i prigodnim pričama proširujemo dječju spoznaju o virusu i njegovim posljedicama. Provodimo aktivnosti u centru kuhinje, građenja, didaktičkim materijalima za stolovima, a najviše ih vesele likovne aktivnosti i boravak na zraku.

 

U vrtićkoj skupini tjedan je započet aktivnostima povodom Majčina dana, jer iako dan kasnije nikada nije kasno zahvaliti još jednom dragim našim mamama što su tu svakodnevno za nas. Situacija koja se događa oko nas nije ostala iza nas ili pak nespomenuta. Djeca su upućena, razgovaraju o virusu koji nas je zadesio i svjesni su kako higijenom možemo spriječiti širenje istog. Po dolasku su dogovorena pravila oko što češćeg pravilnog pranja ruku, kako se to i do sada u vrtiću uvijek radili. Djeca su sretna što smo se ponovo skupili jer im je nedostajao i vrtić i prijatelji. Nastavljamo s radom i odgovaranjem na znatiželjna dječja pitanja, te zajedno učimo.

Radujemo se povratku djece u vrtić i nas odraslih na posao.

Dobro došli i sretan nam svima novi početak!

 

Uživajte u našoj fotogaleriji 😊

 

Skip to content