PROJEKT SKUPINE LAVIĆI

Objavljeno : 8. kol 2022.

PROJEKT SKUPINE LAVIĆI

Tema našeg projekta bila je istraživanje osjetilima. Projekt se provodio od rujna 2021. godine do kraja pedagoške godine. Cilj projekta je bio razviti spoznaju o osnovnim osjetilima kod djece (vid, sluh, opip, okus, njuh). Kroz  razne, djeci  zanimljive sadržaje istražiti svako osjetilo na svojstven način kako bi djeca imala priliku isprobati sve što im se nudi, ali i prepoznati ponuđeno. Djeca su kroz ovaj projekt imala priliku upoznati se sa svakim osjetilom na zanimljiv način te uživati u istraživačkim aktivnostima. Spoznali su da je sve oko nas vrijedno istraživanja. Isto tako spoznali su da se može istraživati na raznim lokacijama, kako otvorenim tako i zatvorenim.
Svako osjetilo istražili smo pomno i detaljno. Djeca su tako imala priliku kušati razno voće i povrće, kušati začine te su isto sve to mogla i pomirisati. Imali su priliku istraživati dodirom u prirodi i u sobi. Osluškivati kako kroz razne zvukove u sobi na cd-u tako i u prirodu i svemu što nas okružuje. Posjetili smo i interpretacijski centar „Đurđevački pijesci“  gdje su djeca sve to mogla istražiti i doživjeti na svojstven način. Ovaj projekt objedinili smo prekrasnim izletima. Najprije smo posjetili imanje Kiš gdje su djeca mogla vidjeti prekrasno okruženje. Zatim, smo posjetili Đurđevačke pijeske gdje su djeca uistinu uživala i gdje su mogla istražiti sva osjetila, te smo na kraju bili i kod obitelji Vinković u vinogradu. Sve ove prekrasne izlete organizirale smo u suradnji s roditeljima koji su zaista jako susretljivi, uvijek spremni pomoći i puni dobre volje.
Ono najvažnije je da je cilj projekta uspješno ostvaren i da je sve što je bilo predviđeno na početku pedagoške godine ostvareno. Na djeci se najbolje vidi koliko su zadovoljni i koliko su u svemu ovome uživali.

 

Odgojiteljice: Iva i Marina

 

Skip to content