PROJEKT SKUPINE MEDVJEDIĆI

Objavljeno : 10. kol 2022.

PROJEKT SKUPINE MEDVJEDIĆI

Tijekom protekle pedagoške godine 2021./2022. u našoj skupini proveden je projekt pod nazivom „Svijet životinja“. Različitim igrama i aktivnostima djeca su imala mogućnost upoznati životinje raznih staništa, njihove karakteristike, glasanje, izgled, prehranu, mladunčad i ostalo.

Glavni cilj projekta bio je zadovoljiti dječji interes za životinjama te im omogućiti stjecanje novih znanja i predodžbi o njima.

U projekt Svijet životinja uključile smo šumske životinje, polarne životinje, ptice, kućne ljubimce, domaće životinje, kukce, divlje životinje, životinje bare te morske životinje. Kako bi projekt bio produktivniji i uspješniji, izrađivale smo nove stolno–manipulativne igre, u čemu su nam pomogli i roditelji, obogaćivale materijalni kontekst sobe, izrađivale senzorne kutije te nudile slike, fotografije, slikovnice i enciklopedije. Djeca su pokazala velik interes za igre i aktivnosti što je dobar pokazatelj da je tema primjerena za skupinu.

Štoviše, ovim projektom kod djece smo nastojale poticati razvoj motoričkih vještina, razvoj govora i bogaćenje rječnika, socio-emocionalni razvoj, razvoj percepcije (opipavanjem, promatranjem, slušanjem), ali i razvoj kreativnosti izražavanjem raznovrsnim materijalima kao što su boja, plastelin, papir. Kako se projekt privodio kraju, djeca su naše ciljeve sve više ostvarivala i primjenjivala u igri te ostvarila veliki napredak u razvoju fine i grube motorike, socio-emocionalnom razvoju, obogatila spoznaji razvoj te ostvarila napredak u razvoju govora i bogaćenju rječnika, razvila likovni senzibilitet te sposobnost doživljavanja i izražavanja glazbom.

Odgojiteljice: Monika i Marija

 

Skip to content