PROJEKT SKUPINE LEPTIRIĆI

Objavljeno : 1. kol 2022.

PROJEKT SKUPINE LEPTIRIĆI

Odgojna skupina Leptirići provodila je projekt pod nazivom “Čuvari prirode”. Cilj projekta bio je razvoj ekološki osviještenog djeteta koji ima osnovna znanja o očuvanju prirode.
Zadaci projekta bili su razvoj ljubavi prema prirodi i boravak na otvorenom, spoznavanje važnosti očuvanja našeg planeta, spoznavanje važnosti brige o biljkama i životinjama te spoznavanje važnosti razvrstavanja otpada.
Projekt „Leptirići- čuvari prirode“ započeo je kada je dječak odgojne skupine svakodnevno promatrao cvijeće na prozoru naše sobe, ispitivao kako se cvijeće zove i želio ga zalijevati. Za njim su počela pokazivati interes i druga djeca. To nas je potaknulo da krenemo s projektom koji je usmjeren na razvijanje pozitivnih stavova i ponašanja prema okolišu. Aktivnosti smo nastavili sađenjem raznih biljaka i vođenjem brige o istima. Djeca su naučila razlikovati što je otpad, a što smeće i kako pravilno razvrstavati otpad te stvarati što manje smeća. Svakodnevno smo boravili vani po svim vremenskim uvjetima i provodili razne aktivnosti na otvorenom, a projekt smo zaokružili boravkom u “Hostelu u park šumi Borik”.

Djeca su kroz projekt saznala da okoliš moraju čuvati svi – i mali i veliki.

Odgajateljice: Ljiljana i Maja

 

 

Skip to content